Soczysta klasyka z moim ulubionym puree.
Składniki
- 4 pojedyncze filety z kurczaka
- masło
- 800 g fasolki szparagowej
- 2 ząbki czosnku
- łyżka mąki
- jajko
- bułka tarta
- sól ,pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i
pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w
roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce
tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano.
Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
Kiedy fasolka zmięknie ,odcedzamy i miksujemy. Dodajemy przeciśnięty
przez praskę czosnek ,płaską łyżkę mąki i chwilę podsmażamy na maśle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz