niedziela, 12 lipca 2015

Kieszonki serowe z kurkami

Bardzo smaczne i sycące danie.

















Składniki

250 g sera żółtego (ulubionego, bez dziurek ;) w kostce
50 g kurek
1 mała cebula
1 łyżka masła
1 jajko
8 łyżek bułki tartej
5 łyżek mąki
olej do smażenia
sól, pieprz

Przygotowanie

Posiekaną cebulę dusimy na maśle razem z kurkami. Dodajemy odrobinę gęstej śmietany, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kostkę sera żółtego kroimy na pół (wzdłuż). W każdym kawałku sera, przy pomocy ostrego, cienkiego noża robimy kieszonkę. Nadziewamy ją duszonymi kurkami. Ser najpierw obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. Podajemy na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz